Sări la conţinut

Marte în Balanță – Timpul Stevejobsilor

decembrie 8, 2013

Încep cu o întrebare: au fost momente când ți-ai dorit să schimbi totul, să tragi linie și să o iei de la capăt? Când, dacă s-ar fi putut, ai fi schimbat și aerul pe care-l respiri? Când ai fost atât de obosit de rutina zilnică, de propriile angajamente (proaste) încât doar un buton de “DELETE” ți-ar fi adus dulcea odihnă? Ei, atunci te invit la o discuție de Duminică după-amiaza pe acest subiect. Căci, precum știrile la ProTV și marketingul de Crăciun, văd că a început și avalanșa de articole, comentarii și vești proaste categoria “capul, curul, mor – măseaua”, pe marginea ingres-ului Mațian în Balanță. Așa că hai să ne activăm și noi, funcționaliștii (tot a trecut perioada dadece-urilor) și să privim evenimentul strict tehnic. Oare poate să iasă și ceva bun din treaba asta?

*

Tehnic: Marte intră în zodia Balanței, unde stă până în Iulie 2014, activând o cruce cosmică (de semn) foarte mișto cu Jupiter din Rac, Uranus din Berbec și Pluton din Capricorn.

Ce se întâmplă energetic: uriașa forță nucleară a cuadraturii Uranus – Pluton este acum adusă în concret de cuadratura Jupiter – Marte: un aspect între două planete vizibile, rezultând o manifestare în planul fizic. Este ca și cum o reacție nucleară atinge temperatura necesară pentru a produce aburi la o presiune foarte mare. Ce facem cu acest abur? Păi, îl folosim.

Așa cum percep eu această configurație, este vremea temerarilor, a prometeilor, a celor care au așteptat și s-au pregătit pentru momentul când vor începe. Ce? Marile schimbări din viața lor. Să nu ne fie frică, nici rușine: ceea ce am dorit vreodată să schimbăm, se va petrece. Este momentul eliberării în concret a unor energii fantastice.

Știu, sună într-un fel… “Schimbări uriașe? Eu? Acum?”. Pentru cei care forțează această schimbare, toate cele ce se vor petrece vor aduce un aport energetic mare, neașteptat de mare. Pentru cei care așteaptă și încearcă să se protejeze, schimbarea va veni ca un tăvălug, în fața căruia nu poți rezista, oboseala ar fi imensă. În acest proces, Marte este declanșatorul, potențatorul: de acolo pleacă revoluția, scânteia schimbării.

De data aceasta, Saturn nu mai intervine (direct) în proces: nu mai este vorba de a elimina ceea ce este inutil, de a reduce totul la ceea ce este funcțional, ci de a acționa, direct, pe față. Afirmă-te, decide ceea ce vrei și acționează.

“Îndrăznește!”: acesta este imboldul crucii cardinale care se formează în următoarele luni.  Cei care ați așteptat acest moment (și știu că sunteți), carry on! Sunteți pe treaba voastră!

*

Să vedem, mai concret, unde se pot desfășura schimbările, unde putem îndrăzni în următoarele luni, în funcție de poziția Ascendentului în harta natală:

  1. Pentru un Ascendent în semne cardinale (Berbec, Rac, Balanță, Capricorn)

Schimbarea se face pe casele angulare, fundamentale; este, deci, totală. Poți să inițiezi lucruri, rutine și obiceiuri noi în cămin, la serviciu, în relație, familie, poți schimba modul în care te manifești în relația cu ceilalți, într-un fel care ție îți este propriu, dar care până acum te făcea să crezi că îi deranjează pe ceilalți. Fă ceva ce-ar “rupe gura târgului”. Începi din casa unde se află Marte, schimbă un obicei, inițiază altul, mai dinamic, mai pe mărimea ta, după chipul și asemănarea ta, nu a celorlalți. Dacă deja ai făcut-o, fă ceva greuceanu, ceva big, ceva dincolo de ceea ce credeai până acum că poți.

  1. Pentru un Ascendent în semne fixe (Taur, Leu, Scorpion, Vărsător)

Atenția se mută, aici, pe casele cadente, în casele în care se încheie cicluri. Vi se pun la dispoziție energia și uneltele necesare pentru a termina afaceri, activități, rutine ce se doreau a fi încheiate demult; lucruri pentru care vă trebuia curaj și vitalitate pentru a le spune STOP. Acestora le dau un sfat practic: luați o bucată de hârtie și scrieți “Ce vreau să înceteze în viața mea ca program”. Transcrieți-le în ordinea importanței, acordați-le atenție și începeți. Veți observa minuni. Planul cel mai simplu, mai vizibil și mai concret este casa în care se manifestă Marte. Urmează Jupiter, apoi Uranus și Pluton va ceda și el.

  1. Pentru un Ascendent în semne mutabile (Gemeni, fecioară, Săgetător, Pești)

Avem de lucu cu crucea energetică, axele creativității și puterii personale, casele succedante. Vedeți ce proiecte au rămas suspendate din lipsă de fonduri, unde ați putea să fiți creativi dar v-a lipsit curajul sau anturajul, căutați grupurile care reflectă cel mai bine aspirațiile voastre creative, inventați resurse. Ele vor veni, cu siguranță. Luați o bucată de hârtie și scrieți “eu vreau să creez … și am nevoie de … (resurse) și de … (oameni, grupuri, cercuri etc.). Și apoi începeți cu Marte.

*

Vin vremuri faine, dinamice, proaspete. Se schimbă oameni, situații, locuri. E momentul să-l activăm pe micul Steve Jobs din noi și să-l facem mare. O nebunie, ce să mai… Curaj, găină, că te tai! 🙂

Adagio tehnic: Cuadratura Marte – Jupiter se traduce prin sintagma „make space”. Pentru a permite schimbărilor să se manifeste, trebuie să le faci loc. Pune mâna pe sapă și mergi în grădină unde vroiai să mergi de ani de zile să faci un răzor nou, desțelenește-ți viața, mută mobila, scapă de lucrurile vechi care ar împiedica noile obiceuri să-și facă loc. Vedeți, în case, unde este poziția lui Marte, și începeți de acolo. De ce? Pentru că acolo este cel mai vizibil, cel mai evident loc unde se impune o modificare. Și cel mai lejer.

From → Uncategorized

Lasă un comentariu

Lasă un comentariu